A sminktetoválás korunk divatja, ami nem véletlen, hisz ebben a rohanó világban egyre kevesebb idő jut magunkra (így a sminkelésre is).


Nagyon sokan ha meghallják a sminktetoválás szót, kékes-zöldes „börtöntetoválásra” hasonlító szemöldökökre, „kakaós” szájkontúrokra gondolnak. Manapság inkább a természetes hatást keltő sminktetoválások vannak divatban,ha lehet így mondani. A mai sminktetováló gépek már különböznek a régi,hagyományos tetováló gépektől, hiszen ezek pigmentjei a bőr 3 rétege közül,a legfelső hámréteg legalsó sejtsoráig,a bazális rétegig terjedhetnek,ellenben a régi tetováló gépek akár az irháig,vagy a bőraljáig. Pont ezért van,hogy a sminktetoválások élettartama 3-5 év,míg a tetoválások élethosszig tartanak,és heg vagy nyom nélkül nem lehet eltávolítani őket.


Sokszor felmerül a kérdés hogy miért  „csak” 3-5 évig tart? Azért mert az idő múlásával bőrünk megereszkedik,megjelennek a ráncok,melyek nem kímélnék a tetovált vonalakat sem.Például egy 20 éves korban tetovált cicás szemhéjkontúr 30 év múlva valószínűleg 1-2 cm-rel lejjebb kerülne,ami elég furcsa hatást keltene.


 Előnyei közé sorolható még, hogy szebbé teszi az arcot, kihangsúlyozza a kontúrokat. Nemcsak a szépséget tudjuk kiemelni vele,de az esetleges hibákat is orvosolni tudjuk.Fontos, hogy együtt válasszuk ki a megfelelő színt és formát, ami valóban illeszkedik az egyéniségedhez, arctónusodhoz. Nagy szerepet kap az is, hogy hideg vagy meleg színárnyalat kerüljön a bőrbe. Ajánlom sportolóknak, időhiánnyal küzdőknek, kényelmet, egyszerűséget kedvelőknek és mindenkinek akinek fontos az ápolt igényes külső.


A sminktetoválások élettartama függ az életkortól,életmódtól,főként magától a géptől is,hiszen a professzionális gépek tűi le-fel irányú mozgást végezhetnek,mellyel azt érjük el hogy bejut a bőrbe a pigment, az olcsóbb gépek tűi oldalirányba is kimozdulnak,emiatt szakítják a bőrt,ami vérzéssel jár és ez kimossa a pigmentet is,emiatt lehet például rövidebb élettartamú.


A PUREBEAU sminktetováló gépei,mellyel én is dolgozom, a pigmentáló készülékek legújabb generációi, a világ felső kategóriájú csúcsminőségű tetováló gépei közé tartoznak, összehasonlíthatatlan a precizitásuk, gyorsaságuk. Az igényes, formatervezett, tartós külső és innovatív technika egyszerű kezelhetőséget és professzionális munkát tesznek lehetővé.


Sokan félnek a fájdalomtól,de meg kell hogy nyugtassak mindenkit,a fájdalomérzet minimális,ugyanis nagyon jó a bőrfelület érzéstelenítő.Az első átütés az,ami kellemetlenebb lehet,mert ekkor lépjük át a barrier réteget,és nyitjuk meg a bőrt,valamint az érzéstelenítő is ezután tud bejutni a mélyebb rétegekbe.Ezután szinte fájdalommentes a folyamat.


Egy másik nagyon fontos tévhit amit érdemes tisztázni hogy  „tényleg le kell-e borotválni a szemöldököt szemöldöktetoválás előtt?!” NEM,TILOS! Sőt minél dúsabb a szemöldök, annál természetesebb lesz a hatás.

A sminktetoválás után 6-8 héttel ún.korrekciót végzünk a tetovált felületen.


A korrekció nem egyezik meg a rontott sminktetoválás javítással. A korrekciót,vagy utómunkát a saját munkánk után végezzük el, ha szükséges. Például ha kiesett itt-ott pigment, egy árnyalattal világosabb illetve sötétebb lett a sminktetoválás vagy nehezebben vette be a festéket a bőr. Ez általában ingyenes, maximum az egyszer használatos eszközök árát kérik el helyenként a vendégtől. Más a helyzet a rontott sminktetoválás javításnál. Sajnos ilyennel rengeteget találkozom és ekkor más munkáját kérik a vendégek hogy javítsam ki. Ekkor általában sem színben sem formai kialakításban nem egyezik a vendég eredeti elképzelésével a sminktetoválás.
Az utolsó sminktoválástól számítva 3 hétnek el kell telnie a teljes gyógyulás érdekében.


Két-Három év múlva érdemes a tetoválást újra elkészíteni, mivel az eredeti szín fokozatosan fakul, elhalványul.Röviden összefoglalva a sminktetoválás menete:

 • - Színkiválasztás 
 • - Bőrfelület fertőtlenítése
 • - A kívánt forma berajzolása
 • - A kezelendő felület érzéstelenítése
 • - A sminktetoválás elkészítése
 • - Sminktetoválás utáni kezelés
 • - 6-8 hét múlva korrekció


 

A szemöldök tetoválás jó választás a szemöldök ívének hangsúlyossá tételére, fazonjának korrigálására, illetve abban az esetben, ha a színével elégedetlen. A szemöldök egyéni kialakítására, illetve a bőr tónusához és az egyéniséghez illeszkedő színharmónia megalkotására többfajta technikai megoldás létezik. A szemöldököt általában satír vagy speciális "M" technikával készítjük, mivel azoknak, akiknek gyér vagy formailag tökéletlen a szemöldökük, csak ez a megoldás jöhet szóba, Azoknak, akiknek szép dús a szemöldökük, csak az eleje vagy a vége rövidebb a kelleténél, esetleg köztes hiány van, szálazott technikával ki tudjuk korrigálni a hiányzó részt.

A szemöldök tetoválás nagyon sokféle lehet, a személyre szabott igény szerint. Lehet satírozott abban az esetben, ha majdhogynem teljesen más ívet, formát vagy elhelyezkedést óhajtunk adni neki, mint ahol egyébként a szőr növekedése történik, illetve ha valamilyen okból nincs szőrzet.

Amikor csak dúsítani szeretnénk és esetleg a szemöldök végeket feljebb "csalni", arra alkalmas lehet a szálazott szemöldök, amelyet mi már akár a legújabb, úgynevezett "M" technikával tetoválunk. És ha ennek még adunk egy világosabb satírozott alapot és a szálazást két színnel végzzük, azt nevezzük "3D" szemöldöknek, ami gyönyörű természetes hatást kelt és ezért különösen jól áll a világos hajú hölgyeknek.

A jól megválasztott szemöldök, igazi keretet kölcsönöz arcunknak, teljességgel képes megváltoztatni a szemünk állását és hihetetlen mértékben fiatalíthatja meg egész arcunkat.

 

Tudnivalók,utóápolás szemöldöktetoválás esetén:

A szemöldök tetoválás előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést, valamint tartós szemöldökfestést csináltatni és természetesen a tetoválás után sem 1,5 - 2 hétig.

A szemöldök tetoválása után nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. Szabad viszont arcot, hajat mosni, de lehetőleg gyors, célirányos zuhanyzással, hogy ne áztassuk fel a tetovált bőrfelületet és utána csak könnyed mozdulatokkal itassuk fel a vizet a területről. Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni. Kell viszont egészen vékonyan napi 5-6 alkalommal vékonyan Bepanthen kenőccsel kenegetni a felületet.

A szemöldök tetoválás esetében is igaz, hogy 1 hónappal a tetoválás elkészítése után egy ún, színfrissítő, szükség esetén pigment pótló korrekcióra van szükség. Ezt az ár minden esetben tartalmazza és érdemes tudni, hogy a korrekció sokkal rövidebb ideig tart.

 

Szemöldök tetoválásoknál megkülönböztetünk satíros,gépi szálazott,és microdblade(japán) szálazott szemöldök tetoválási technikát.

Szemöldöknél a legtermészetesebb hatású tetoválás a japán technikával készült "microblade" szálazott tetoválás.Íme egy leírásunk róla:

 

Tushatású szemformához illő kontúr, mely kihangsúlyozza szemed szépségét.Ha megspórolnád a mindennapos ceruzás mozdulatot,ha sminked állandóan elkenődik akkor ez Neked való.

A szemhéjvonal ívének kialakításánál a fő cél hogy harmóniában legyen egyéniségeddel és előnyösen hangsúlyozza szemformádat.


A szemhéj tetoválás alul és felül is minden esetben csukott szemnél  zajlik!


Ha remeg és könnyezik a szemed,ez nem jelent problémát,ugyanis a tetováló az ujjaival olyan feszesen kell hogy kifeszítse szemhéjadat hogy remegni ne tudjon.

 

Ez a legszolidabb hatású szemhéjtetoválás,mely során a szempillák közti távolság van összekötve.A szem így sokkal kifejezőbbé válik.Aki a természetességet szereti,mindenképp ezt válassza!

 

Élettel telivé,frissé varázsolja arcunkat természetes hatás mellett is.

Szerencsére a "csokis kontúrok" már kimentek a divatból és teret engedett a a nőies szépségnek és a természetes hatásnak.

 

A szájtetoválással korrigálni lehet az alábbi problémákat:

 • - asszimetrikus
 • - nem elég telt
 • - nem elég hangsúlyos
 • - elmosódott a széle
 • - fakó
 • - nem megfelelő a színe

A bőrtónus tanulmányozása,a színválasztás és a bőrfertőtlenítést követően minden esetben először egy precíz berajzolás történik,így láthatod hogy mire számíts.

 

Kontúr:

Önmagában már nem igazán elterjedt,de a félsatír és a tejes satír is tartalmazza,mely a végeredménykor nem látszik külön.Szerepe hogy elhatárolja az ajkat és az arcbőrt.

 

Félsatír:

Az alsó és a felső ajkak területének a fele van pigmentálva,befelés haladva halványodik.Olyan színekkel készíthető,melyek harmonizálnak a saját száj színével.Normál vagy teltebb ajkon mutat szépen.

 

Teljes satír: "rúzsozott hatás"

Az ajkak teljes területe satírozva van,így bármilyen árnyalat használható.Vékony ajkúaknak ez az ideális,hisz a teljes színhatástól  nagyobb hangsúlyt kap,optikailag nagyobbnak látszik.